selfielugg.JPG

Undrar du något? Vill du samarbeta eller beställa något?
Vill du veta mer om mig eller uppleva något av mina arbeten i fysisk form?

Jag svarar snabbt på mejladressen: therese.ljunghlindberg@gmail.com

På Instagram hittar du mig på: @riskabel

 

Om

Mitt namn är Therese Ljungh Lindberg, född 1988 i Göteborg. Jag är designer MFA, konstnär och essäist, utbildad på Textilhögskolan i Borås, KV Konstskola och på HDK vid Göteborgs Universitet.

Jag arbetar gärna fokus på textil i olika former: screentryck, digitaltryck, hand- och industriell vävning samt tuftning, trikå, färgeri- och beredning. Jag vill tro att mina styrkor ligger i god materialkännedom och att jag konstant utmanar mig själv och designprocessens konventionella metoder. Jag inspireras mycket av andra discipliner såsom abstrakt konst med Yves Klein i spetsen, psykologi och litteratur.
Utöver en bred textil kunskap behärskar jag även måleri i olja, akryl, akvarell och tusch, grafiska konsttryckstekniker, kollage och gips.

Text, ord och formuleringar är ständigt närvarande i mitt arbete och i min person. Jag strävar efter att med största möjliga precision förmedla känsla och stämning.

Jag vill se RISKABEL ATELJÉ som en multidisciplinär samlingsplats för konstnärliga uttryck där metoder och processer spelar lika stor roll som slutresultatet. En lyra med många strängar.